De zorg helpt pro-ana

Laatst werd er contact gezocht met mij door een zorginstelling “Stichting Human Concern”. Eerst was er een gesprek over onze visie en hoe Pro-ana nou is, hierbij vertelde ik over de verschillende stromingen en dat het treurig is dat alles over één kam wordt geschoren. Tot mijn grote verbazing waren zij niet negatief gezind en bevestigden dat Pro-ana mensen zijn met een eetstoornis en niet in een verdom hoekje moeten gezet te worden.
Eerst was ik nog een beetje huiverig voor of dit niet een grap was, maar nadat we meer informatie wisselden kwam ik erachter dat Human Concern een bedrijf is dat therapeuten heeft die daarbij ook een eetstoornis hebben gehad. Hierdoor begon ik ook meer te begrijpen waarom zij niet zo negatief waren als gemiddeld persoon die over Pro-ana gehoord heeft.
Ook voor hun was het een verheldering hoe het in elkaar zit door uitleg te geven over onze visie en de verschillende stromingen.

Vrijheid voor de eetstoornis is onze pro-ana visie

Tijdens het gesprek kwamen we op het onderwerp fora, we begonnen eerst over redbutterfly zelf (ons Pro-ana forum) waar ik uitlegde dat wij staan voor vrijheid voor de eetstoornis. Hiermee bedoelen we dat de persoon mag zeggen en zijn hoe deze persoon is, geen gevoel dat die anders is maar één plek voor lotgenoten die met dezelfde problematiek kunnen praten over alle gedachten waar ze mee zitten. Hierbij vertelde ik dat Pro-ana natuurlijk meer in de eetstoornis zitten maar veel ook na verloop van tijd willen recoveren. Het blijven op het forum werkt dan niet positief maar het forum verlaten is ook niet een optie want waar moeten ze dan heen? Het stuk vrijheid om te praten wat je dwars zit positief of negatief calorieën of BMI alles moet besproken kunnen worden.

Pro-ana of niet ikookvanmij is voor iedereen

Zij kwamen toen met hun eigen nieuw opgezette forum Ikookvanmij. Ze vertelden dat hun insteek is om er voor iedereen te zijn: Pro-ana of niet, heel erg in je eetstoornis of bezig met recovery alles is daar welkom. Ook zeiden ze dat er therapeuten en ervaringsdeskundigen hulp geven aan mensen die dat online nodig hebben.
Toen we hier over spraken vond ik dit zo’n mooi project, ook voor mensen die na Pro-ana verder willen en willen recoveren.

Hierbij steunen wij het project ikookvanmij door hier een link naar hun forum te plaatsen: http://www.ikookvanmij.nl

Tags: ana helpt ana lotgenoten anazorg anazorg nl anorexia anorexia patiënten op de catwalk anorexia porno anorexia zorginstellingen BMI bmi anorexia bmi pro ana calorieën catwalk gezocht 2012 de zorg dikke vrouwen vruchtbaarheidsbehandeling

No Comments to “De zorg helpt pro-ana”

  1. […] ervan zoekt. Human Concern heeft drie jaar geleden het initiatief genomen om bezoekers van pro-ana sites op andere gedachten te brengen en hen aansporen hulp te zoeken voor hun problemen. Ook biedt Human […]

Leave a Reply

Message

*