Anorexiapatiënt vind liefde morbide obesitas man in kliniek

Anorexiapatiënt_morbide_obesitas
Een vrouw die herstelt van anorexia ontmoette in een kliniek voor eetstoornissen de liefde van haar leven. Ze gaat binnenkort trouwen met een man die ooit met morbide obesitas kampte.

De vonk vloog over bij Obesitas en anorexia patiënt tijdens het eten!

De 24-jarige Amerikaanse Lizzie Elsburg was helemaal niet op zoek naar een partner toen ze liet opnemen in een kliniek om haar eetstoornis te laten behandelen. Ze woog toen 41 kg. Ze bewees echter dat tegengestelden elkaar echt aantrekken door halsoverkop verliefd te worden op de 28-jarige Chris Glasgow, hij kampte met dodelijke obesitas en vocht tegen een verslaving aan junkfood. De twee begonnen iets voor elkaar te voelen tijdens de maaltijden, ondanks hun totaal andere eetgewoonten.

Zij moest bijvoorbeeld haar bord volscheppen, voor haar opname at ze slechts 100 calorieën per dag. Chris mocht enkel musli, salades en een klein bordje met een warme maaltijd opnemen. Lizzie weegt nu een gezonde 57 kilogram: “Eerst had ik schrik van Chris, ik begreep niet hoe iemand zo dik kon worden. Maar toen leerde ik de persoon aan de binnenkant kennen en ik ontdekte dat we met dezelfde problemen worstelen. Ik gebruik eten door het volledig te schrappen, hij door te veel op te nemen.” Beiden wilden hun stoornis overwinnen en er ontstond een band tussen hen tijdens de therapiesessies, waar ze leerden gezonder om te gaan met eten. Na slechts een maand waren ze verloofd.

“Toen ik van een vriend hoorde dat Lizze mij zag zitten, was ik in shock. Ik dacht dat geen enkel meisje me aantrekkelijk kon vinden. In het verleden zou ik haar nooit hebben versierd, omdat ik dacht ze me zou uitlachen”, aldus Chris. Toch zegt de toekomstige bruid dat Chris moet opletten. “Als hij weer zijn oude gewoonten oppikt en niet afvalt, dan trouw ik niet met hem. Ik zou dan zowel lichamelijk als mentaal niet met hem samen kunnen zijn.”

Tags: anorexiapatiënt depressiedieet kliniek liefde morbid obesity trouwen

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

*