Den Haag gaat vaker ´calorieborden´ inzetten

haag-gaat-vaker-calorieenborden-gebruiken

Het toevoegen van extra reistijd én de hoeveelheid calorieën die extra worden verbrand op omleidingsborden voor fietsers blijkt zeer zinvol te zijn. Dat ontdekte de gemeente Den Haag tijdens een test van een stadsdeeldirecteur.

Wegens werkzaamheden rond het De Savornin Lohmanplein moesten fietsers op de Laan van Meerdervoort een stukje omrijden.
Het neutrale omleidingsbord bleek weinig effect te hebben: de meeste fietsers negeerden dit bord en vervolgden hun weg dwars door de werkzaamheden heen.

In reactie om dit tot een halt te brengen liet de stadsdeeldirecteur een nieuw bord onder het omleidingsbord hangen, waarop te lezen staat dat de omleiding slechts drie minuten extra reistijd oplevert én dat de fietsers met de extra meters maar liefst 22 calorieëen extra zouden verbranden.
“Sindsdien is het aantal fietsers dat het oorspronkelijke bord negeert substantieel afgenomen”, aldus de woordvoerder. “Het spontane idee blijkt een schot in de roos.” Er is geen andere gemeente bekend waar deze methode eerder is toegepast.

De gemeente Den Haag wil in de toekomst vaker dit soort ‘calorieborden’ gaan gebruiken om fietsers aan te sporen omleidingsroutes te volgen. Op sociale media werd de afgelopen week al erg enthousiast gereageerd. Mensen noemden het onder meer “het leukste verkeersbord in tijden”.

Bron: Nu.nl

Tags: afvallen anorexia anorexia nervosa beweging Bewust boulimia boulimia nervosa Calorie Caloriebord Den Haag eetstoornis fietsen Fietsers nervosa Omleiding

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message

*